Duurzaamheid

Ontdek nu onze eerste allseason band speciaal voor EV’s

Misschien denkt u dat een band gewoon een band is. Zwart en rond, toch? Er zijn echter veel verschillende soorten banden die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften, uw voertuig en rijstijl. Om te beginnen zijn er voor personenauto's zomer-, winter- en allseason-banden. Maar er zijn ook highperformance-banden, racebanden, banden voor bedrijfswagens, enzovoort. En nu heeft Vredestein de wereldprimeur voor allseason-banden voor volledig elektrische (BEV) en hybride (PHEV) auto's.

Klik hier

Duurzaamheid Apollo Tyres

Duurzaamheidsprojecten

Apollo Tyres (Vredestein Tyres) draagt zelf ook bij aan de duurzaamheid. Wij nemen namelijk nu 100% van ons natuurrubber af bij bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid in de hele toeleveringsketen. Het nieuwe initiatief, dat onlangs volledig van kracht is geworden en deel uitmaakt van de wereldwijde duurzaamheidsstrategie van Apollo Tyres, is van toepassing op de levering van natuurrubber aan de twee Europese productiefaciliteiten in Nederland en Hongarije.

Lees hier meer over onze duurzaamheidsrichtlijnen.

Duurzaamheid Telefoon

Rijd veiliger, zuiniger, schoner en stiller door elke twee manden je banden op te pompen.

Een juiste bandenspanning is van groot belang om veilig en comfortabel te kunnen autorijden. Een te lage bandenspanning zorgt onmiddellijk voor minder stabiliteit, meer slijtage en een hoger brandstofverbruik. Bij een veel te lage bandenspanning kan de band zelfs oververhit raken en onherstelbaar beschadigd raken. Vredestein Tyres heeft een tool ontwikkeld waar de bandenspanning per auto benoemd staat. Op basis van het kenteken en de gegevens van de auto wordt de juiste bandenspanning geadviseerd. Gebruik deze tool via www.watismijnbandenspanning.nl.

Duurzaamheid Fortezza Flower Power

Fietsbanden gemaakt van rubber uit paardenbloemen

Vredestein is altijd op zoek naar innovatie en duurzame oplossingen, om nieuwe impulsen te geven aan hun producten. De Fortezza Flower Power is daar een goed voorbeeld van: het resultaat van een samenwerkingsverband met de Wageningen University & Research (WUR) onder de naam Drive4EU, medegefinancierd door de Europese Unie. Samen ontwikkelden we een band die is gemaakt van rubber dat wordt gewonnen uit de wortels van paardenbloemen. De betrokkenheid van Vredestein illustreert het belang dat het bedrijf hecht aan duurzaamheid en innovatie.

Klik hier

 

Duurzaamheid Recybem

Inzamelen oude banden voor een schoner milieu

Bijna twintig jaar geleden bundelden Vredestein en een aantal grote importeurs hun krachten om RecyBEM op te richten. Het doel was om op een milieuvriendelijke manier oude banden in te zamelen en te voorkomen dat ze in de natuur terechtkomen. RecyBEM zorgt namens producenten en importeurs van autobanden voor de inzameling en recycling van gebruikte autobanden. Voor iedere nieuwe band die op de Nederlandse markt gebracht wordt, zamelen ze een oude band in. RecyBEM zamelt jaarlijks zo'n negen miljoen gebruikte banden in en verwerkt deze zo hoogwaardig mogelijk.

Klik hier

VIND JOUW LOKALE VERKOOPADRES

Zoek een verkoopadres om Vredestein-banden te kopen