Typisch Europees

 

 

Vredestein werd in 1908 opgericht in Nederland. Wij zijn Europees van geboorte en standaard internationaal. Ons rijke Europese erfgoed biedt ons de basis van onze eerste innovaties, de proeftuinen voor onze toekomstige doorbraken en een plek die wij altijd thuis kunnen noemen..

Europa is een continent dat bekend staat om zijn uitmuntendheid in ontwerp en techniek. Een plek waar innovatie een tweede natuur is en het tempo van de vooruitgang ongeëvenaard is. Ons Europese erfgoed is onze drijfveer om baanbrekende eersteklas bandentechnologie te ontwikkelen en te ontwerpen, en inspireert ons om net dat beetje meer te doen.

Europees ontwerp:

Europa staat synoniem voor uitmuntendheid op het gebied van auto's en ontwerp. De diversiteit van het landschap, de onvoorspelbaarheid van ons weer en de normen die in de industrie zijn vastgelegd, zorgen voor echt briljante ontwerpen en wij zijn hierop geen uitzondering. Onze banden zijn ontworpen om de wegen van Europa te temmen en zich aan te passen aan het wilde karakter ervan, in alle omstandigheden en op elk wegdek. Dankzij ons Europese erfgoed kunnen wij banden produceren die slank, veilig en duurzaam zijn en die onze bestuurders het vermogen en de controle geven om hun volledige potentieel te bereiken.

Een potentieel dat niet alleen draait om prestaties, maar ook om stijl. Door onze samenwerking met toonaangevende Europese ontwerpers, waaronder de Italiaanse autodesigner Giorgetto Giugiaro en de Nederlandse auto-ontwerper Niels van Roij, kunnen wij uitblinken in zowel esthetiek als inhoud.

Europese productie:

Wij produceren al meer dan een eeuw eersteklas banden in Nederland en doen er alles aan om onze Europese productie ook voor de volgende eeuw in stand te houden. Al sinds de oprichting van Vredestein worden onze banden in Nederland geproduceerd. Dat gebeurt nog steeds vanuit onze productiehub in Enschede, die sinds 1952 in gebruik is. In 2017 hebben wij onze productiecapaciteit uitgebreid met de opening van onze fabriek in Gyöngyöshalász, Hongarije, de meest geavanceerde productievestiging in onze geschiedenis. Verwelkoming van een nieuwe divisie voor een efficiënte Europese productie van Vredestein.