WINTRAC PRO PROFILEERT ZICH IN DE WINTERBANDENTEST VAN AUTO BILD SPORTSCARS

Het Duitse automagazine Auto Bild Sportscars heeft onlangs zijn jaarlijkse winterbandentest uitgevoerd en de Wintrac Pro van Vredestein beoordeeld als een van de beste bandmodellen. Deze ultrahoogwaardige band van Apollo Vredestein is een van de twee banden die het prestigieuze predicaat vorbildlich (voorbeeldig) kregen.

Auto Bild Sportscar testte 10 banden van maat 255/35 R19. Er werden in totaal 14 tests uitgevoerd in de categorieën 'sneeuw', 'nat' en 'droog'. De Wintrac Pro presteerde met name goed op het gebied van rijgedrag en rijsnelheid op natte ondergronden en aquaplaning. De experts van Auto Bild Sportscar waren onder de indruk van de "uitstekende prestaties op besneeuwde en natte wegen, de veiligheid bij aquaplaning, het nauwkeurige stuurgedrag, de korte remweg op natte ondergronden en het stabiele rijgedrag op droge ondergronden". In het algemeen vonden ze dat de Wintrac Pro "evenwichtige prestaties op het hoogste niveau" bood.

De resultaten zijn te vinden in de novemberuitgave van Auto Bild Sportscar en sluiten aan bij een reeks erkenningen van de Wintrac Pro in de Duitse autopers van dit najaar. De band behoorde al tot de top zes van 53 bandmodellen die door het zustertijdschrift Auto Bild werden getest en won brons in vergelijkbare beoordelingen door Auto Motor Sport en Autozeitung.

DE WINTRAC PRO

De Wintrac Pro van Vredestein biedt uitstekende grip in bochten, een korte remweg op natte wegen en een superieure beheersbaarheid, zelfs bij hoge snelheden. De superieure prestaties zijn te danken aan een geoptimaliseerd loopvlak, een profiel met slimme lamellen- en groefrichtingen, en een geavanceerde loopvlaksamenstelling die ideaal is voor het rijden en remmen op natte, besneeuwde en bevroren ondergronden.

De Wintrac Pro werd in 2018 tijdens de The Tire-beurs in Keulen op prominente wijze geïntroduceerd als ongeëvenaarde winterband voor krachtige auto's zoals de BMW 5-serie, Alfa Romeo Stelvio en Volvo XC90. De band is een groot succes gebleken als het antwoord van Apollo Vredestein op de groeiende vraag naar ultrahoogwaardige banden van maat 17 inch en groter.

Vredestein

Ontvang ons laatste nieuws en updates