WEDEROM WINST VOOR VREDESTEIN QUATRAC 5 4-SEIZOENENBAND

De Vredestein Quatrac 5 heeft opnieuw zijn kwaliteiten bewezen als winnaar in een onafhankelijke test met 4-seizoenenbanden en wist daarmee zelfs de nieuwkomers in dit segment achter zich te laten.

- Op sneeuw bijna net zo goed als winterbanden

- Uitstekende grip op droog en nat wegdek

- Zeer laag geluidsniveau

- Op alle belangrijke onderdelen beter dan de nieuwkomers

 

Wederom heeft de Vredestein Quatrac 5 zijn kwaliteiten bewezen als winnaar in een onafhankelijke test met 4-seizoenenbanden en wist daarmee zelfs de nieuwkomers in dit segment achter zich te laten. De test van AutoBild Allrad onderstreept het feit dat deze ware allrounder de ideale band is voor automobilisten die niet twee maal per jaar willen wisselen en toch altijd veilig en comfortabel onderweg willen zijn.

 

In de test voor het magazine AutoBild Allrad is de Vredestein Quatrac 5 in maat 215/60 R16 gemonteerd op een middelgrote SUV met vierwielaandrijving en vergeleken met de belangrijkste concurrenten. Op alle veiligheidsgerelateerde onderdelen behaalde de Vredestein Quatrac 5 uitstekende resultaten. Zijn prestaties op sneeuw zijn zelfs indrukwekkend volgens het magazine: ‘Uitmuntend op sneeuw, goede grip op droog en nat wegdek en een zeer lage rolweerstand.’ En met een score van 3000 N (Newton) voor tractie op sneeuw ‘presteert de band bijna zo goed als een echte winterband’.

 

“Deze onafhankelijke testresultaten vormen een bekroning op de enorme hoeveelheid research en de honderdduizenden testkilometers die het bedrijf in de ontwikkeling van deze band heeft gestoken en zullen er mede toe bijdragen dat producten als de Vredestein Quatrac 5 de maatstaf blijven in het segment,” aldus Peter Snel, Chief R&D PV, Apollo Tyres Ltd.

 

Vredestein presenteerde haar eerste 4-seizoenenband meer dan 20 jaar geleden en introduceerde de Vredestein Quatrac 5 in 2014. Het product is het resultaat van ruim twee decennia kennis en ervaring op het gebied van 4-seizoenenbanden en biedt daarnaast technologie die is toegepast in de huidige generatie zomer- en winterbanden van Vredestein. De Vredestein Quatrac 5 is verkrijgbaar tot en met snelheidscodering Y, waardoor deze geschikt is voor snelheden tot 300 km/u; uniek binnen dit segment. Daarnaast speelt de band in op de groeiende marktvraag naar 4-seizoenenbanden.

 

Groen label en ‘Three Peak Snowflake’

De Vredestein Quatrac 5 kenmerkt zich door een asymmetrisch design van het loopvlak. Het profiel aan de zomerzijde zorgt voor uitstekende handling, volop stuurprecisie en veel dwarsgrip op droog en nat wegdek. De winterzijde, met zijn geavanceerde lamellentechnologie, garandeert grip op een koude of besneeuwde ondergrond. De lage rolweerstand vermindert het brandstofverbruik en reduceert de CO₂-uitstoot.

 

De Vredestein Quatrac 5 scoort goed op alle drie de onderdelen van het EU-bandenlabel en is daarmee een ‘groene’ band. Daarnaast is de band voorzien van het ‘Three Peak Snowflake’-symbool en de reguliere M&S-codering. Hiermee voldoet de Vredestein Quatrac 5, verkrijgbaar in de maten 13 t/m 19 inch, aan de richtlijnen in landen waar winterbandenplicht geldt.

Vredestein

Ontvang ons laatste nieuws en updates