Apollo Tyres Ltd begint met proactieve inspectie en terugroeping van banden op geselecteerde markten

Apollo Tyres Ltd start een proactieve terugroepactie van 4.300 banden die geleverd zijn aan diens distributiepartners in Europa (3.540 stuks), Turkije (266 stuks), de VS (194 stuks) en de Verenigde Arabische Emiraten (26 stuks).  De rest bevindt zich nog steeds in onze eigen magazijnen. Dit omvat 28 verschillende productlijnen voor personenwagens, onder zowel de merken Apollo Tyres als Vredestein.

Als onderdeel van de procedurele kwaliteitscontroleprocessen heeft Apollo Tyres vastgesteld dat een vervuilde bandencompound is gebruikt in één enkele productieweek in de productiefaciliteit in het Hongaarse Gyöngyöshalász. In totaal bevatten 4.300 banden de betreffende compound, hoewel het bedrijf als pure voorzorgsmaatregel 55.000 banden zal inspecteren die in de betreffende week zijn geproduceerd.

Eerste binnentests wijzen erop dat de vervuilde compound ertoe kan leiden dat stalen banden na verloop van tijd losraken.  Het bedrijf is momenteel niet op de hoogte van veiligheidsincidenten met betrekking tot deze banden.

Apollo Tyres brengt de juiste autoriteiten op alle relevante markten op de hoogte en is nu actief bezig met het afronden van de details van het inspectie- en terugroepproces, waarbij stappen worden ondernomen om het ongemak voor diens distributiepartners, bandendealers en eindgebruikers te minimaliseren. Meer informatie over dit programma wordt de komende dagen bekendgemaakt.

Op deze pagina vindt u het meest recente document met betrekking tot deze terugroepactie
 

veelgestelde vragen en antwoorden


 

 


Registratieformulier voor dealers

 

 


Klanteninformatie


 

 


Memo aan alle dealers