DE NIEUWE VREDESTEIN QUATRAC GOOIT HOGE OGEN IN ALLSEASON-BANDENTEST

De nieuwe allseason-band van Vredestein is sinds de introductie eerder deze maand ontzettend populair en kwam uitzonderlijk goed uit de bus bij de prestigieuze jaarlijkse test van AutoBild. De Quatrac werd tweede van de 32, waarbij alle grote namen uit de bandenindustrie meededen. De Quatrac wordt sterk aanbevolen vanwege zijn voorbeeldige prestaties en maakte indruk met zijn stabiele rijgedrag op besneeuwde hellingen. De Vredestein Quatrac presteerde ook het beste op het gebied van aquaplaning en als een van de beste op nat en droog wegdek, korte remwegen en kilometrage.

Vredestein heeft bijna 30 jaar ervaring op het gebied van allseason-banden en is een van de eerste bedrijven die deze banden op de markt bracht. AutoBild heeft Vredestein al in oktober 2019 uitgeroepen tot 'Allseason-fabrikant van het jaar' en het bedrijf heeft veel succes geboekt met de Quatrac Pro voor auto's uit het hogere segment. De introductie van de nieuwe Quatrac in 2020 voor banden van 15 tot 16 inch werd al lang verwacht en, zoals de laatste AutoBild bewijst, terecht.


Breed scala aan voordelen

De laatste beoordeling van AutoBild begon met een opmerking over de sterke groei van de verkoop van allseason-banden in het middensegment. Het tijdschrift benoemde de grote voordelen die worden geboden wanneer banden niet tweemaal per jaar hoeven worden gewisseld, samen met de besparingen op het gebied va een extra set velgen en opslagkosten (vooral voor voertuigen met een bandenspanningscontrolesysteem). In de zorgvuldig uitgevoerde veiligheidstests van AutoBild stelden de experts een specifieke vraag waar veel bestuurders mee zitten: zijn allseason-banden echt net zo veilig als zomer- en winterbanden?

Het antwoord was overtuigend ja, zolang bestuurders kiezen voor banden die goed uit de bus kwamen in de test met 32 kandidaten in de maat 205/55 R 16. Het verschil was minimaal voor noodstops op natte en droge oppervlakken en de sneeuwtests werden uitgevoerd op een grote ijsbaan ten noorden van de poolcirkel in Ivalo, Finland.


Dynamische prestaties   

Remmen op droge hellingen is een belangrijk punt voor allseason-banden. De Vredestein Quatrac was een van de slechts vijf geteste bandenmerken die net zo dynamisch was als een zomerband op het gebied van strak stuurgedrag. Het was ook een van de vier veiligste merken die het risico op aquaplaning bij zware regenval en sneeuw tegengaan. De Quatrac kreeg een speciale vermelding voor het rijgedrag. Hij zet zelfs betere rondetijden neer op gladde en natte ondergronden dan zomerbanden. De korte remweg werd omschreven als voorbeeldig. Slechts een van de drie banden kreeg deze beoordeling.


Nog meer kilometers

AutoBild onderzocht ook de potentiële besparingen van de allseason-banden die werden getest, niet alleen op het gebied van brandstof (hoewel deze aanzienlijk zijn met de Quatrac dankzij het lichtere gewicht van de band en de lagere rolweerstand). Het tijdschrift vroeg de experts op het gebied van slijtage van IFV om de kandidaten een strenge test van 12.000 kilometer te laten ondergaan. De nieuwe Quatrac is speciaal ontworpen met een 20% langere levensduur en heeft zichzelf zeker bewezen in dit deel van de test door de concurrentie op indrukwekkende wijze te overtreffen.

Vredestein

Ontvang ons laatste nieuws en updates