VREDESTEIN ULTRAC VORTI+ MAAKT ZIJN DEBUUT OP DE BREADVAN HOMMAGE

De nieuwste generatie UHP-zomerbanden verbetert de rijprecisie en Nederlands/Italiaanse autodesign is perfect gecombineerd met een Nederlandse traditie van bandenproductie en Italiaanse designflair op de fantastische nieuwe Breadvan Hommage. Deze opvallende "coachbuilt" is het ideale voertuig om Vredesteins nieuwste product op de markt voor hoogwaardige zomerbanden te demonstreren. De Ultrac Vorti+ is in samenwerking met ItalDesign ontwikkeld en brengt controle en precisie naar een hoger niveau.

Niels van Roij Design in Nederland heeft een spannende, moderne uitstraling aan een legendarisch voertuig gegeven met het design van het interieur en exterieur van de Breadvan Hommage. Het bedrijf heeft eerder samengewerkt met Vredestein aan andere bespoke projecten zoals de shooting brake gebaseerd op de Tesla Model S, een van de hoogtepunten van de Geneva Motor Show van 2019.


Oog voor detail


"Op basis van een Italiaanse V12 coupé laat de nieuwe Breadvan Hommage zien wat er bereikt kan worden door een ontwerper als Niels die een uitstekend oog voor detail heeft," aldus Patrick Bosmann, Brand & Design Manager Europe bij Apollo Vredestein. "Met custom coachbuilding is alles volledig op maat gemaakt en het feit dat er is gekozen voor Vredestein-banden – een essentieel onderdeel voor zowel de visuele uitstraling als de prestaties – spreekt boekdelen voor de kwaliteit en esthetiek van onze producten.

"Het onderstreept ook dat design een sleutelelement is voor het merk Vredestein, vandaar onze langdurige samenwerking met ItalDesign. Ons premium stylingconcept en onze hoogwaardige producten hebben een breed scala aan energie- en stylingspecialisten ertoe gebracht hun projecten toe te vertrouwen aan Vredestein en de Breadvan Hommage is tot nu toe misschien wel het hoogtepunt." 


Premium styling

De Ultrac Vorti+ zomerband die is aangebracht op de Breadvan Hommage - in maat 235/35 ZR20 (voor) en 285/30 ZR20 (achter) - is de nieuwste upgrade binnen de succesvolle Ultrac Vorti-serie, die in 2013 door Vredestein werd geïntroduceerd voor eigenaars van ultra high performance supercars. De Ultrac Vorti is getekend door de meester Giorgetto Giugiaro zelf en is de winnaar van vele onafhankelijke prijzen in de toonaangevende Europese bandentests, en de band kan worden geoptimaliseerd voor voor- en achterassen. De zorgvuldig samengestelde compound kan een breed temperatuurbereik aan, wat een hoge mate van controle mogelijk maakt, zelfs bij hoge snelheden.

De eigenaar van de Breadvan Hommage zal ook genieten van andere premium stylingeigenschappen van de Ultrac Vorti+, zoals nauwkeurige en responsieve prestaties (vooral in bochten), superieur remgedrag op nat en droog wegdek, lager brandstofverbruik, directe en voorspelbare stuurprecisie en een langere levensduur van de banden.

Prestaties en design komen samen

"Omdat de samenwerking met Vredestein bij een aantal van mijn eerdere projecten zo goed was, wist ik dat de banden van de Breadvan Hommage moesten profiteren van het ongeëvenaarde vermogen van het bedrijf om prestaties te combineren met design," aldus Niels van Roij. "Oogverblindend mooie voertuigen moeten buitengewoon zijn om te rijden en banden hebben hierin een sleutelrol te spelen. Daarom dring ik erop aan om banden voor ultieme prestaties te monteren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en een prachtige esthetiek hebben. Het feit dat Vredestein-banden zoals de Ultrac Vorti samen met ItalDesign zijn ontwikkeld, garandeert de perfecte combinatie van het Nederlandse bandenerfgoed en de onnavolgbare Italiaanse flair."

Origineel ontwerp

Het transformeren van de essentie van een legendarische auto in een eigentijds design is een complex proces waarbij Niels en zijn team moeten worden geïnspireerd door het origineel, maar niet beperkt in hun creativiteit. De Breadvan Hommage is een origineel ontwerp dat eerst met de hand werd getekend en vervolgens werd omgevormd tot een verscheidenheid aan renders met hoge resolutie voor ontwikkeling tot het kleimodel. Op de basis van de auto werd een op maat gemaakt stalen raamwerk geïnstalleerd, waarop de klei rechtstreeks werd aangebracht.

De carrosseriepanelen van de Breadvan Hommage zijn met de hand vervaardigd uit aluminium door coachbuilder Bas van Roomen en de auto heeft ook een handgemaakt interieur. Het iconische silhouet van het exterieur is geborduurd in de blauwe Alcantara-stoelen van koolstofvezel en een geborduurde Italiaanse vlag in de hoek van het aluminium element benadrukt de roots van het voertuig.

Vredestein

Ontvang ons laatste nieuws en updates