ALL-SEASON BANDEN VAN VREDESTEIN DOORSTAAN ALLE PRAKTIJKTESTS MET GLANS

De recentelijk geïntroduceerde Vredestein Quatrac Pro, de eerste hoogwaardige all-season band voor uitermate veeleisende toepassingen, heeft bovenmatig goed gepresteerd tijdens de allseason-test die door het gerespecteerde Duitse tijdschrift Auto Bild werd uitgevoerd voor de oktobereditie van het blad. De Quatrac Pro kwam op de tweede plaats van 31 geteste bandmodellen van maat 225/45 R17. Naast dit geweldige resultaat nam de Quatrac Pro in een onafhankelijke test van derden, georganiseerd door Tire Rack in de Verenigde Staten, de toppositie in. Tire Rack beschrijft de nieuwe band als "een recept voor een paradigmaverschuiving in deze categorie".

Auto Bild begon met het meten van de remweg van 31 modellen allseason-banden. De tien beste modellen werden vervolgens onderworpen aan een meer gedetailleerde inspectie, bestaande uit 16 tests in de categorieën 'droog', 'nat', 'sneeuw' en 'prijs'. De Vredestein Quatrac Pro kwam op de tweede plaats en was het enige bandenmodel dat consistent hoog scoorde door in elke uitgevoerde test op de eerste of tweede plaats te eindigen.

De experts van Auto Bild gaven de Quatrac Pro het zeer nagestreefde predicaat vorbildlich ('voorbeeldig') en ze waren vooral onder de indruk van het rijgedrag op droge ondergronden, de tractie op sneeuw (waar de band zelfs beter presteerde dan de speciale winterband die tijdens de test ter vergelijking werd gebruikt), het rijden op een rond circuit en het rijgedrag op een nat wegdek. Vanwege de robuuste schouderblokken werd de band als even goed beoordeeld als de zomerband in de test.

GAME-CHANGER

De sterke resultaten van de Quatrac Pro tijdens de test van Tire Rack op de weg en in natte en droge omstandigheden, maken duidelijk dat de band een uitstekende keuze is, zelfs wanneer winterweer geen probleem vormt. Het model kwam als beste uit de bus tijdens de objectieve tests slalom droog, slalom nat, totale rondetijd nat, laterale G-krachten nat en ABS-stop nat van 50-0 mph, en als tweede tijdens de objectieve tests totale rondetijd droog en de ABS-stop droog van 50-0 mph.

"De nieuwe Vredestein Quatrac Pro ziet eruit als een game-changer, met zijn uitstekende prestaties tijdens onze test onder warme dagelijkse rijomstandigheden", aldus Woody Rogers, Product Information Specialist bij Tire Rack. "We willen graag de prestaties van de band op sneeuw en ijs zien zodra het winterweer is aangebroken."

DE QUATRAC PRO

De onlangs geïntroduceerde Quatrac Pro is de eerste all-season band die speciaal is vervaardigd voor krachtige auto's en SUV's in het ultra-high-performance-segment. Daardoor profiteert de band van een prestatiegerichte constructie en prestatiegericht materiaalontwerp, plus een opvallend uiterlijk dat is ontworpen door Italdesign Giugiaro.

De Quatrac Pro staat bekend om zijn korte remafstanden en uitstekende rijeigenschappen op natte wegen, dankzij de bredere groeven in de lengterichting en de uiteenlopende groeven in de schouder. Eersteklas tractie op natte en besneeuwde oppervlakken wordt gegarandeerd door een geavanceerde loopvlaksamenstelling met een hoog gehalte aan silica en hars. Afzonderlijke winter- en zomerzijden staan garant voor uitstekende prestaties in alle seizoenen.

Vredestein

Ontvang ons laatste nieuws en updates