tyre-guides-vredestein-header-image.jpg

Bandengids

Bandengids
Vdmeij32.jpg

De juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning is van groot belang om veilig en comfortabel te kunnen autorijden. Een band kan alleen optimaal presteren wanneer deze voor voldoende stabiliteit en draagvermogen kan zorgen.

De juiste bandenspanning
Vdmeij34.jpg

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?

Het is verstandig om banden regelmatig te laten controleren door uw bandenspecialist. Door ze regelmatig te controleren kunnen defecten vroegtijdig geconstateerd worden en daardoor kan de levensduur van de banden verlengd worden en eventuele gevaarlijke situaties beperkt blijven.

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Vdmeij28.jpg

Profieldiepte van mijn band

De banden zullen altijd de bepalende factor blijven in het contact tussen auto en wegdek. Het optimaal functioneren van banden wordt sterk beïnvloed door hun profieldiepte.

Profieldiepte van mijn band
Vdmeij39.jpg

Wat is het EU-bandenlabel?

Verordening (EG) Nr. 1222/2009 van het Europees Parlement en de Raad vereist dat alle banden voor personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen die worden geproduceerd na juni 2012 en die vanaf november 2012 binnen de Europese Unie worden verkocht, worden voorzien van een sticker of worden vergezeld van een label dat op een zichtbare plek binnen het verkooppunt aanwezig moet zijn.

Wat is het EU-bandenlabel?
Vdmeij38.jpg

Opslag van zomer- en winterbanden

De levensduur en prestaties van banden kunnen worden verhoogd door de banden op de juiste manier te behandelen en te bewaren wanneer ze niet in gebruik zijn.

Opslag van zomer- en winterbanden