Welke banden heb ik nodig? | Bandengids | Vredestein
Bandengids-header-car-summer.jpg

Bandengids

Bandengids
profieldiepte banden in de gaten houden

Profieldiepte banden

De banden zullen altijd de bepalende factor blijven in het contact tussen auto en wegdek. Het optimaal functioneren van banden wordt sterk beïnvloed door hun profieldiepte.

Profieldiepte banden
Bandenspanning regelmatig meten

De juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning is van groot belang om veilig en comfortabel te kunnen autorijden. Een band kan alleen optimaal presteren wanneer deze voor voldoende stabiliteit en draagvermogen kan zorgen.

De juiste bandenspanning
banden vervangen op het juiste moment

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?

Het is verstandig om banden regelmatig te laten controleren door uw bandenspecialist. Door ze regelmatig te controleren kunnen defecten vroegtijdig geconstateerd worden en kunt u op het juiste moment uw banden vervangen. De levensduur van de banden wordt zo verlengd en eventuele gevaarlijke situaties kunnen beperkt blijven.

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
MicrosoftTeams-image (26).png

BANDENLABEL VOLGENS VERORDENING 2020/740

Het nieuwe energielabel voor banden, dat van kracht wordt vanaf 1 mei 2021, biedt een gemeenschappelijke classificatie van de prestaties van banden aan de hand van rolweerstand, remmen op natte oppervlakken en extern geluid. Ook geeft het label een indicatie van de prestaties bij zware sneeuw- en ijsomstandigheden. Met behulp van dit label kunnen consumenten weloverwogen beslissingen nemen bij het kopen van banden, omdat ze eenvoudig kunnen vergelijken en hun voorkeur kunnen bepalen op basis van deze gegevens.

BANDENLABEL VOLGENS VERORDENING 2020/740
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Bandenopslag zomer- en winterbanden

De levensduur en prestaties van banden kunnen worden verhoogd door de banden op de juiste manier te behandelen en te bewaren wanneer ze niet in gebruik zijn.

Bandenopslag zomer- en winterbanden