BESTE PRIJS-KWALITEITVERHOUDING VOOR SPRINT CLASSIC

Het toonaangevende Duitse autotijdschrift voor klassieke auto's Auto Bild Klassik heeft recent de jaarlijkse bandentest gepubliceerd, waarin ook de Vredestein Sprint Classic is getest. De Vredestein-band kreeg op alle punten uitstekende scores en is geëindigd in de top 3. Volgens Auto Bild Klassik biedt de Sprint Classic de beste prijs-kwaliteitsverhouding, de beste grip en de kortste remweg van alle geteste modellen op natte wegen.

De auto die werd gebruikt voor de test van Auto Bild Klassik was de Austin-Healey 3000, die oorspronkelijk werd bestuurd door Pat Moss, een vrouwelijke pionier in de racewereld. In de jaren '50 en '60 won ze vele races en in 1960 was ze de eerste vrouw die de Rally Liège-Rome-Liège won. Het magazine koos met opzet voor deze iconische auto om te testen of moderne banden geschikt zouden zijn voor zo'n echt klassieke auto.

De Vredestein Sprint Classic 185 R15 werd onderworpen aan acht tests op het Wachauring-circuit net buiten Wenen. Rijgedrag, remmen, aquaplaning en prestaties op natte oppervlakken en rijgedrag, remmen, rolweerstand en geluid op droge oppervlakken. De conclusie van Auto Bild Klassik is dat Vredestein "harmonieus rijgedrag biedt bij het nemen van bochten en veel grip op zowel droge als natte oppervlakken, evenals nauwkeurig stuurgedrag met goede feedback en korte remafstanden."

Klik op onderstaand beeld om het volledige test rapport te zien (Duits)

AUTO BILD KLASSIK - BEST VALUE FOR MONEY 08/2019

“"BEST VALUE FOR MONEY"”

SPRINT CLASSIC
185/80 R 15 91V
Vredestein

Ontvang ons laatste nieuws en updates