Vredestein introduceert met Superpasso haar nieuwste raceband

 

High performance allround raceband ontworpen door Frascoli Design

Vredestein introduceert met trots aan het begin van het nieuwe wielerseizoen een nieuwe high performance, all-round raceband: de Superpasso. Deze nieuwe Tricomp wegband combineert superieure esthetiek met een lage rolweerstand en een uitmuntende grip. De Superpasso is ontworpen om te passen bij de nieuwste, bredere velgprofielen (19mm) en zorgt voor een realistische bandbreedte, zodat altijd duidelijk is of de band goed in het frame past. De Superpasso is geschikt voor zowel trainings-, als wedstrijdoeleinden verkrijgbaar in zowel tube type als tubeless ready in de maten 23, 25, 28 en 32mm. De Nederlandse continentale wielerformatie BEAT Cycling zal als eerste team dit jaar haar wegwedstrijden gaan rijden op de nieuwe Superpasso.

 

Bergpas

De naam en het uiterlijk van de band is in nauwe samenwerking met het Italiaanse Frascoli Design gecreëerd en is geïnspireerd op grillige Italiaanse bergpassen waar het continu klimmen en afdalen is. Het lichtgewicht 150 TPI karkas van Superpasso zorgt voor een soepele afrol en zeker op het vlakke en bergop geeft dat extra comfort. En wanneer vervolgens aan de afdaling wordt begonnen, geeft het triple compound de renner directe feedback en een vertrouwd gevoel van controle bij remmen en in bochten. De goede antilekeigenschappen maken dat de band een echte allrounder is, die bovendien is getest onder allerlei weersomstandigheden en geen performance inlevert onder wisselende weer- en wegsituaties.

 

Compound: Tricomp Technolgie

Bij de ontwikkeling van de het rubber compound van Superpasso is gebruik gemaakt van Tricomp technolgie, die zich kenmerkt zich door het gebruik van verschillende verbindingen in het midden- en schouderprofiel. Hierdoor verzekert de band betere grip en handling tijdens verschillende weersomstandigheden dan banden met een enkel of duo compound. Vredestein vergaarde de kennis en ervaring van mengen en verwerken van silica o.a. uit de automotive tak van het bedrijf (dat onderdeel is van de multinational Apollo Tyres Ltd) en paste als eerste merk deze technologie toe in de wielrensport.

 

SPL, TLR en TWI

De Superpasso is voorzien van een geavanceerde Sportex Protection Layer (SPL). Daardoor is de kans op lekrijden significant kleiner dan bij een standaard raceband, maar blijft de band soepel en licht. De Superpasso TLR (Tubeless Ready) kan met behulp van Vredestein Tyre Sealant, een vloeibare latex, preventief lekbestendig gemaakt worden. Deze combinatie biedt drie grote voordelen; - de band kan worden bereden op een lagere bandspanning en dat biedt meer comfort en grip. - Omdat er geen binnenband meer wordt gemonteerd daalt de rolweerstand aanzienlijk aangezien de meeste rolweerstand gegenereerd word door de wrijving tussen binnen- en buitenband en wordt er tevens 20 gram per wiel bespaard. Daarnaast is de band lekbestendig doordat de Vredestein tyre sealant de band dicht als deze doorprikt wordt door bijvoorbeeld een steentje of doorn. Een laatste handige functie is de Tread Wear Indicator (TWI) die helpt te herkennen wanneer de band versleten en aan vervanging toe is.

 

Over Frascoli Design

De Italiaanse ontwerper Rodolfo Frascoli is de oprichter van Frascoli Design en werkte nauw samen met de engineers van Vredestein aan de Superpasso. Frascoli heeft met succes motorfietsen en scooters voor wereldwijde merken zoals Triumph, Suzuki, Yamaha, Moto Guzzi, Vespa en Aprilia ontworpen. Toen hem gevraagd werd een fietsband te ontwerpen, ging hij de gepassioneerd de uitdaging aan en creëerde onze "Superpasso", die nog maar eens illustreert waarom hij één van de meest iconische ontwerpers in de wereld van tweewielers en mobiliteit is.

 

Over Vredestein en Apollo Tyres Europe

Apollo Tyres Europe maakt onderdeel uit van Apollo Tyres Ltd uit India. Apollo Tyres is een multinational met kantoren en productielocaties in onder meer India, Zuid-Afrika en Nederland. Het is een jonge, ambitieuze en dynamische organisatie die trots is op haar unieke identiteit. Apollo Tyres Europe ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige banden onder de merknaam Vredestein. Dit gebeurt via een uitgebreid internationaal netwerk van eigen vestigingen in Europa en Noord Amerika. Het merk Vredestein bestaat al ruim 110 jaar en heeft zich in die jaren ontwikkeld tot een premium merk in de bandenindustrie. Onder deze merknaam verkopen wij onder andere personenwagenbanden, banden voor agrarische en industriële toepassingen en banden voor tweewielers.

 

 

Ontvang de nieuwste aanbiedingen