HOOGWAARDIGE FIETSBANDEN SINDS 1909

 

Vredestein is een begrip in de fietsenbranche en een expert op het gebied van banden voor tweewielers, personenauto's en agrarische en industriële toepassingen. Zo'n status wordt niet van vandaag op morgen bereikt, maar is gebaseerd op een jarenlange historie.

Het Nederlandse merk heeft een lange en rijke geschiedenis, vooral als het gaat om fietsbanden. De eerste banden werden geproduceerd in het begin van de 20e eeuw - in 1909 om precies te zijn - samen met een breed scala aan andere rubberproducten, zoals schoenhakken, tennisballen, matrassen, laarzen en meer. In 1946 rolde de 10 miljoenste fietsband van de productielijn!

Door de jaren heen zijn Vredestein-fietsbanden altijd gebruikt op het hoogste niveau. Jan Janssen, de eerste Nederlandse Tour de France-winnaar in 1968, begon zijn carrière als bij de beroemde "Locomotief - Vredestein"-ploeg. En zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen van overwinningen in topwedstrijden over de hele wereld, behaald door kampioenen op Vredestein-banden. Niet alleen in wegwedstrijden, maar ook in MTB-races en bij het baanwielrennen. Het zijn deze prestaties die ons stimuleren om de beste banden te ontwikkelen en te leveren voor profrenners en wielerliefhebbers.

Ook veel verschillende fietsmerken zijn voorzien van onze banden: Vredestein premium fietsbanden bieden veiligheid en prestaties op alle niveaus voor racefietsen, mountainbikes, toerfietsen, stadsfietsen en e-bikes. Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe producten die ervoor zorgen dat fietsers over de hele wereld de weg op kunnen!

Ontvang de nieuwste aanbiedingen