BEAT verwelkomt Vredestein als nieuwe partner

 

Vanaf 1 januari 2022 rijdt BEAT Cycling op banden van Vredestein en is het merk zichtbaar op de kleding van de topsportploegen van BEAT. Dat zijn BEAT Cycling en Apollo Tyres, het moederbedrijf van Vredestein overeengekomen. Beide partijen zijn verheugd over de samenwerking en zien veel mogelijkheden om synergie te creeeren.

Het partnership is niet iets dat zomaar uit de lucht komt vallen. “We hebben BEAT al langere tijd in het vizier”, vertelt Thomas Mittendorff, Cluster Manager Two Wheel Tyres van Apollo Tyres. “BEAT past ons, het is een kweekvijver van talent, gericht of performance en hun aanpak is vernieuwend, zo laten zien dat ze de strijd aankunnen gaan op het het hoogste niveau. Passie, ambitie en durven dingen op een eigen manier te doen, dat maakt BEAT anders dan een traditionele wielerploeg en juist dat spreekt ons erg aan” vervolgt Mittendorff. “De fanatieke BEAT community blijft doorgroeien en wij zien kansen om samen speciale acties en activaties te ontplooien. In 2022 lanceren we bijvoorbeeld al een compleet nieuwe Vredestein raceband en BEAT is de eerste profploeg die hier haar wedstrijden op gaat rijden, een mooi visitekaartje. We zien er enorm naar uit om samen met de feedback en input van het performance team van BEAT ons productgamma verder door te ontwikkelen, zeker ook omdat BEAT in verschillende disciplines actief is zoals op de weg, gravel, MTB, baan en strand.

Ook vanuit BEAT heerst er trots dat Vredestein zich heeft aangesloten bij de club. “Vredestein is een merk van Nederlandse origine en bovendien één van de oudste bandenfabrikanten van de wereld, met een roemruchte geschiedenis in het profpeloton als het gaat om ‘high performance’ producten. Zeker de laatste jaren timmeren ze enorm aan de weg in de fietsindustrie. Daarnaast zijn ze een bekende speler in de wereld van auto-, landbouw- en truckbanden”, licht teammanager Geert Broekhuizen toe. “We kregen in de gesprekken al veel energie bij het idee om samen aan de slag te gaan met de productontwikkeling en het verhaal van Vredestein verder te vertellen. We kijken er naar uit om de komende jaren verder te bouwen en volgende stappen te maken in zowel de ontwikkeling van BEAT als Vredestein”

Ontvang de nieuwste aanbiedingen