VREDESTEIN INTRODUCEERT DE TRAXION OPTIMALL

 

De Vredestein Traxion Optimall is het eindresultaat van jarenlang uitgebreid onderzoek naar de specifieke vereisten van tractorfabrikanten en eindgebruikers. De Traxion Optimall is dé nieuwe generatie VF-band (Very High Flexion) voor het top tractor tractorsegment, met ongeëvenaarde eigenschappen op het gebied van tractie, brandstofzuinigheid en productiviteit. Eindgebruikers kunnen met deze band een aanzienlijke verlaging van de total cost of ownership verwachten.

  • Nieuwe generatie VF-band met Vredestein F+-technologie
  • Laagste bandenspanning en grootste contactvlak in de sector
  • Ongeëvenaarde tractie, brandstofzuinigheid en productiviteit

Aan de introductie van de Traxion Optimall zijn uitvoerige tests voorafgegaan door zowel Vredestein als het gerenommeerde instituut DLG, die de unieke prestaties van deze nieuwe VF-band bevestigden.

Nieuwe maatstaf

De Traxion Optimall zet een nieuwe standaard in de markt. Het is de enige VF-band in de markt die met een lagere bandenspanning in het veld kan werken en heeft een 15% groter contactvlak dan andere VF-banden op de markt. Het contactvlak is zelfs 25% groter ten opzichte van andere IF-banden (Increased Flexion).

Uit de testresultaten van DLG bleek dat een tractor (uitgerust met Traxion Optimall) met een vermogen van meer dan 400 pk – tijdens grondbewerkingswerkzaamheden 5,5% minder last heeft van wielslip dan met banden van andere premium merken. Verder bleek dat dit leidt tot 7% minder brandstofverbruik en een overeenkomstige productiviteitsstijging. Het resultaat is een besparing van maar liefst €162 per 100 hectare werkoppervlak.

F+ technologie
De Traxion Optimall maakt optimaal gebruik van de F+ technologie van Vredestein, die een hoge flexibiliteit combineert met uitzonderlijke stabiliteit. De zeer flexibele wang van de band heeft een vast buigpunt en een hightechrubbercompound in de schouder, en ondersteunt het karkas bij lage bandspanning voor extreme doorbuiging. Door deze kenmerken kan de Traxion Optimall in het veld worden gebruikt met een 25% lagere bandenspanning dan andere VF-banden die momenteel op de markt zijn en zelfs 40% lager dan IF-banden.

F+ technologie garandeert een hoge stabiliteit dankzij een hielstabilisator. Een speciaal ontwikkelde stijve hiel ondersteunt de stabiliteit van de Traxion Optimall, zelfs bij lage bandenspanning. Het resultaat is een 10% hogere radiale stijfheid dan andere VF-banden, dat ook tijdens zwaar wegtransport een veilig weggedrag verzekert.

Voorbeeld:
Bandspanning geoptimaliseerd voor veldwerk. Aslast 10.300 kg. Bandenmaat 710/75 R42.

Bandsoort Minimale bandenspanning (bar)

 

 

Traxion Optimall VF 0.6
Standard VF 0.8
Standard IF 1.0

De Traxion Optimall omvat het Traxion-loopvlakconcept, een ontwerp dat zichzelf eerder heeft bewezen door het succes van de Traxion+ en TraxionXXL. Het combineert een unieke compound met een hoog rubbergehalte voor 30% betere slijtvastheid en dus een 30% langere levensduur.

Lees het volledige DLG-testrapport hier!

Vredestein

Ontvang ons laatste nieuws en updates