DLG-TEST: TRAXION XXL-BANDEN BESPAREN € 1 PER DRAAIUUR

Een recente test door het onafhankelijke Duitse testinstituut DLG heeft aangetoond dat Vredestein Traxion-banden een veel voordeligere optie zijn dan tractorbanden van concurrenten. De resultaten bewijzen zelfs dat de Vredestein Traxion XXL een 50% langere levensduur heeft, wat leidt tot een besparing van 1 euro per bedrijfsuur per tractor.

DLG heeft Vredestein Traxion XXL-banden en banden van een premium concurrent gemonteerd op zes John Deere 6215R-tractoren in Duitsland. Om ervoor te zorgen dat de resultaten vergelijkbaar waren, werd elke tractor uitgerust met JD Link, een systeem dat het werk en de positie van de tractor registreert. De geteste bandenmaten waren de populaire combinatie 710/70 R 42 achter en 600/70 R 28 voor. DLG ontdekte dat de Vredestein Traxion XXL een  50% langere levensduur had in vergelijking met de premium referentieband.

"Deze resultaten laten zien dat Vredestein Traxion-banden inderdaad een langere  levensduur en een besparing van 1 euro per bedrijfsuur bieden," aldus Ruud Nijland, afdelingshoofd Off Highway Tyres bij Apollo Vredestein. "Voor een loonwerker zou dit gemakkelijk vertaald kunnen worden in 1.000 euro per tractor per jaar. . Maar dit is iets wat Vredestein-klanten al jaren weten."

 

Vredestein

Ontvang ons laatste nieuws en updates