Meer keuze en nieuwe onderscheidingen voor winterbanden van Vredestein
B2C banner 1920x440.jpg

Meer keuze en nieuwe onderscheidingen voor winterbanden van Vredestein

Apollo Tyres breidt zijn assortiment van bekroonde Vredestein-winterbanden aanzienlijk uit met 23 nieuwe maten. De nieuwe banden zijn verkrijgbaar in diameters van 15 tot 22 inch en zijn geschikt voor compacte familieauto's en SUV's (Wintrac), en auto's met hoge vermogens en SUV's (Wintrac Pro). De komst van de nieuwe winterbanden valt samen met een groot aantal recente onderscheidingen voor het winterbandenaanbod van Vredestein, die worden toegekend door toonaangevende Europese bandentesters.

De nieuwste Vredestein Wintrac, die in 11 nieuwe maten wordt geĆÆntroduceerd, is ontworpen om een vertrouwenwekkende grip te bieden op wegen met sneeuw of ijs. De Wintrac is verkrijgbaar voor wielen van 15 en 16 inch en is voorzien van een nieuwe generatie silicacompound met hoge dichtheid die de levensduur van de banden met 10.000 km verlengt in vergelijking met de banden van de vorige generatie. De bestendigheid tegen aquaplaning is met 10% verbeterd dankzij het verbeterde ontwerp van het loopvlak, en 5% meer rubber in contact met de weg verbetert de grip op natte en besneeuwde wegen aanzienlijk.

De Vredestein Wintrac Pro-serie, die ongeƫvenaarde prestaties levert onder de zwaarste weersomstandigheden bij snelheden tot 300 km/h, wordt dit jaar uitgebreid met de introductie van 12 nieuwe maten voor wielen met een diameter van 17 tot 22 inch. In vergelijking met zijn voorganger biedt de nieuwste Wintrac Pro 15% beter rijgedrag in sneeuw en 10% betere remprestaties op een nat wegdek, en heeft in de meeste maten een snelheidsaanduiding Y.

Podiumplaatsen in de toonaangevende winderbandentests

Zowel de Wintrac als Wintrac Pro hebben uitzonderlijk goed gepresteerd in een aantal toonaangevende bandentests, waardoor de superioriteit van Apollo Tyres en zijn Vredestein-producten in extreme omgevingen is bevestigd.

In Autobilds meest uitgebreide winterbandentest, waaraan 50 verschillende banden meededen, behaalde de Wintrac de derde plaats in het algemene klassement en werd de band geprezen voor zijn 'overtuigende allround prestaties met dynamische rijeigenschappen op natte en droge wegen, nauwkeurig stuurgedrag en lage rolweerstand.'

De Wintrac werd ook derde in de wintertest van 2021 van Auto Motor und Sport, waarbij het Duitse autotijdschrift de populaire Vredestein-band in het bijzonder loofde vanwege zijn prijs-kwaliteitsverhouding. De Wintrac versloeg producten van een groot aantal toonaangevende Europese bandenmakers en kreeg als algemene beoordeling: 'zeer goed'.

De Wintrac Pro heeft recentelijk ook lof geoogst door als derde te eindigen in de winterbandentest van Autobild Sportscars en ontving een 'uitmuntende onderscheiding' voor 'overtuigend allround talent met zeer goede prestaties in winterse en natte omstandigheden, stabiel rijgedrag op nat en droog wegdek en een lage prijs.'

Bovendien eindigde de Wintrac Pro als vierde in de recente test van SUV-winterbanden van AutoBild Allrad,. De testers over de band: ' De Wintrac Pro is winterspecialist met goede prestaties op natte en besneeuwde wegen', en verder vielen op 'korte remwegen op besneeuwde en natte wegen, hoog veiligheidsniveau bij aquaplaning en [de lage] prijs.'

In samenwerking met Europese automobielclubs hebben Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC), de grootste autovereniging van Europa en Touring Club Suisse (TCS), de grootste mobiliteitsclub in Zwitserland, beide winterbandenseries van Vredestein vergeleken met toonaangevende concurrenten.

De Wintrac eindigde op de vierde plaats, presteerde goed op natte en besneeuwde wegen, en behaalde de eerste plaats voor zijn grip op ijs. De Wintrac, die door de TCS-recensenten als 'zeer aan te bevelen' werd bestempeld, maakte indruk op TCS omdat het een 'zeer gebalanceerde band' was, vanwege de duurzaamheid en vanwege het lage brandstofverbruik in vergelijking met de concurrentie.

De Wintrac Pro presteerde ook goed en werd geprezen voor zijn prestaties op zowel sneeuw als ijs, en op droge en natte oppervlakken. Net als de Wintrac presteerde hij goed in tests op het gebied van brandstofverbruik.

Volgens Auto Zeitung presteerde de Wintrac Pro beter dan alle andere banden in natte en ijzige omstandigheden. In het bijzonder maakte de band indruk op de testers met de beste tractie en grip bij remmen in de sneeuw, evenals extreem hoge grip op een nat wegdek. In de Duitse publicatie wordt de Wintrac Pro-band 'sterk aanbevolen' en ook de kampioen op het gebied van 'prijs-kwaliteitsverhouding' genoemd.

Daniele Lorenzetti, Chief Technology Officer bij Apollo Tyres, zei: "Het wintersegment is zeer competitief en de Vredestein-producten blijven zeer gewild dankzij onze voortdurende focus op innovatie en prestaties, en onze investeringen in ontwerp en materialen. Deze nieuwe banden zijn ontworpen om de zwaarste winteromstandigheden te kunnen weerstaan en we zijn zeer dankbaar dat de inspanningen van ons R&D-team door een aantal van de toonaangevende bandentesters in Europa worden erkend."

Vredestein

Winterbanden