Wintrac Pro als beste getest in de Auto Bild 2018 | Vredestein
Article Header Wintrac Pro.jpg

Vredestein Wintrac Pro als beste getest in de Auto Bild-test 2018

Het toonaangevende Duitse automagazine Auto Bild sportscars heeft in het oktobernummer de resultaten gepubliceerd van zijn nieuwste winterbandentest. In de test, die werd uitgevoerd in Yellowstone National Park in de Amerikaanse Rockies en in Oostenrijk, kwam Vredesteins 245/45 R18 Wintrac Pro als winnaar uit de bus. De band kreeg de prestigieuze vermelding voorbeeldig (vorbildlich).

De Vredestein Wintrac Pro is een winterband met ultrahoge prestatie voor de krachtigste auto's en werd eerder dit jaar onthuld op de internationale beurs The Tire in Keulen. De band werd ontworpen om te beantwoorden aan de groeiende vraag van de markt in het segment voor banden met ultrahoge prestaties van 17" en groter. Hij biedt uitstekende grip tijdens het nemen van bochten, zorgt voor een korte remweg op natte wegen en biedt superieure rijeigenschappen, zelfs bij hoge snelheden. Hij is verkrijgbaar in een groot aantal maten en met snelheidsaanduiding Y, waardoor hij geschikt is voor gebruik bij snelheden tot 300 km/h.

Wij beloofden ongeëvenaarde winterprestaties en het resultaat van Auto Bild is het bewijs dat wij hebben voldaan aan die belofte - Matthias Urban, Head of Sales Europe van Apollo Vredestein

Bepaalt de norm in winterbanden

"Deze meest recente erkenning toont aan dat Vredestein doet wat het belooft," aldus Matthias Urban, Head of Sales Europe van Apollo Vredestein. "Wij beloofden ongeëvenaarde winterprestaties en het resultaat van Auto Bild is het bewijs dat wij hebben voldaan aan die belofte. Bovendien toont het aan dat Vredestein blijft werken aan zijn toch al goede reputatie in de winterbandensector. In 1995 introduceerden wij de Snowtrac, de eerste winterband met hoogsilicatechnologie. De Wintrac xtreme was in 2005 de eerste hoogwaardige winterband ter wereld met snelheidsindex W en de Wintrac xtreme S was dat in 2013 met snelheidsindex Y. De resultaten van deze nieuwe Auto Bild-test illustreren dat onze innovatieve aanpak nog steeds toonaangevend is.”

 

 

 

Slim design

De Vredestein Wintrac Pro is gecreëerd in samenwerking met Giugiaro en combineert een aantrekkelijk uiterlijk met geavanceerde technologie. Het unieke gebruik van harsen met hoog siliciumgehalte in het loopvlakmateriaal garandeert de best mogelijke rij- en remeigenschappen op sneeuw en een natte oppervlakken. Een volledig nieuw ontwerp voor lamellen en groeven zorgt voor de best mogelijke rijeigenschappen in sneeuw en uitzonderlijke acceleratie- en remprestaties. Bovendien zorgt het lange, ovalen contactoppervlak voor betere prestaties op nat wegdek, nauwkeurig stuurgedrag en goede controle in de bochten.