Vredestein introduceert nieuwe band voor compacte tractoren
Traxion 65_70 header 1360x440.png

Vredestein introduceert nieuwe band voor compacte tractoren

Apollo Vredestein heeft een nieuwe band toegevoegd aan de beroemde Vredestein Traxion-serie. De Traxion 65/70 haalt het uiterste uit de beproefde Traxion-technologie om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de compacte tractoren - zowel met standaard- als knikbesturing - die veelvuldig worden gebruikt in wijngaarden, boomgaarden en voor diverse overheidsdiensten. De compacte Traxion 65/70 is bijzonder interessant voor gebruik in mediterrane landen, en stelt nieuwe normen voor tractie, stabiliteit en slijtvastheid.

Vredestein Traxion-banden staan bekend om hun unieke profiel dat vele voordelen biedt, zoals uitstekend zelfreinigend vermogen, weinig rolgeluid, lager brandstofverbruik en 30% langere levensduur dan de banden van concurrenten.

"Het begint met de unieke kromming van de nokken van het loopvlak," zegt Ruud Nijland, Divisional Head of Sales Europe voor agrarische en industriële banden bij Apollo Vredestein. "Ze zijn in de schouder dwars ten opzichte van de rijrichting geplaatst - voor maximale tractie en lager brandstofverbruik in het veld - en bijna in de rijrichting in het midden van de band, waardoor de rolweerstand, lawaai en trillingen worden verlaagd. "De ruimte tussen de nokken neemt toe vanaf de hartlijn naar de schouder, wat betekent dat ze niet parallel aan elkaar lopen."

Een groot voordeel van de Vredestein Traxion-banden is hun uitstekende zelfreinigende vermogen. "Omdat de ruimte tussen de nokken groter wordt in de richting van de schouder, komt er geen aarde klem te zitten en wordt deze in plaats daarvan losgelaten. De band biedt een optimale grip, zelfs op zware ondergronden, en de tractor laat ook minder vuil achter op de weg bij vertrek."

Er is ook meer rubber in het midden van de band voor minder wrijving op het wegdek en verhoogde slijtageweerstand. De speciale compound biedt een ongekende slijtvastheid en extra weerstand tegen beschadiging en doordringing van voorwerpen. Het robuuste lamellenontwerp zorgt voor extra stabiliteit en grip voor een kleine draaistraal op wendakkers. Bovendien is met de D-snelheidsaanduiding (tot 65 km/h) maximaal 10% meer draagvermogen of 10% lagere bandenspanning mogelijk

 

Bekijk het tractorbanden assortiment

Klik hier