Het rijke erfgoed van Vredestein | Vredestein
about-vredestein-heritage-header-image.jpg

Vredesteins rijke verleden

Vredestein is er trots op een van de oudste bandenfabrikanten ter wereld te zijn, met een geschiedenis die meer dan 100 jaar terug gaat.

Innoveren is vooruitzien
Rubber zit al sinds begin vorige eeuw in ons bloed en zit samen met innovatie in ons DNA. Het bracht ons waar we nu staan: een vooraanstaande Europese fabrikant van topklasse banden.

 

Vindingrijk tot en met. Al ruim een eeuw lang. Dat is Vredestein.
Vredestein mag zich tot de oudste bandenfabrikanten ter wereld rekenen. En daar zijn we trots op.

 

Unieke positie in banden voor klassieke auto’s
Moderne techniek, klassiek design, dat kenmerkt de banden die Vredestein ontwikkelde voor de groeiende markt van klassieke auto’s. Met het Vredestein Classic-programma nemen wij een unieke positie in binnen dit segment en met de tyre selector is de juiste band voor iedere klassieker of youngtimer snel gevonden.

 

Indrukwekkend portfolio
Banden voor tweewielers maken we nog altijd, maar het portfolio breidde uit met een indrukwekkend scala van premiumbanden voor personenauto’s en voor de agrarische en industriële sector.

 

Europees
Als fabrikant van premiumbanden in het hart van Europa weten wij als geen ander wat de markt verlangt. Innovatie is altijd een sleutelbegrip geweest en vanuit het in Enschede gevestigde internationale R&D Centre worden banden ontwikkeld en getest die regelmatig als testwinnaar uit de bus komen.

 

Groei
De fundamenten voor verdere groei zijn al gelegd. Onder meer door het toepassen van de allernieuwste productietechnieken in de fabriek in Enschede, nauwere samenwerking met autofabrikanten, een nieuw kantoor in Frankfurt en uitbreiding van de productiecapaciteit in Hongarije. Door vanuit strategische posities dichtbij onze partners in Europa te opereren streven wij ernaar om nog beter in te kunnen springen op toekomstige wensen uit de automotive-markt.