Vredestein - Technologie en design | Vredestein
about-vredestein-design-header-image.jpg

Technologie op basis van design. Dat is Vredestein.

Bij Vredestein hebben we een uitgesproken visie op het ontwerp van een band. Daarom werken we al sinds 1997 samen met het bekende Italiaanse ontwerpbureau van Giugiaro en besteden we ook zelf veel aandacht aan het design van het loopvlak en de zijkanten van onze banden.

De hand van de meester.

Wat voegt het design van Giugiaro toe aan de banden van Vredestein? Het symboliseert onze aandacht voor detail en ons streven om anders te zijn. Eigenschappen die niet alleen in de bandentechnologie tot uiting komen, maar ook in het design. De unieke handtekening van Giugiaro onderstreept ons eigenzinnige karakter. Maar natuurlijk gaat het Italiaanse design altijd in nauwe samenwerking met de technici van het R&D Centre; Form follows Function.

 

Premium Styling Partners

Door de jaren heen zijn we met meerdere Premium Styling partners een samenwerkingsverband aangegaan. Dit komt op internationale autoshows tot uiting in de gezamenlijke stands, waar een hoofdrol is weggelegd voor de Ultra High Performance-banden van Vredestein op de auto’s van premium stylers als Lumma Design, Hamann en Mansory. Vredestein levert unieke bandenmaten en dat geeft deze stylers – en autofabrikanten - meer vrijheid in het ontwerpen van nieuwe concepten.