Vredestein - Geboren om te presteren | Vredestein
about-vredestein-performance-header.jpg

Born to perform

Een band bevat veel technologie. Bij Vredestein ontwikkelen en produceren wij banden die de prestaties van ieder voertuig maximaliseren. Een band van Vredestein is gemaakt om optimaal te presteren en iedereen maximale vrijheid te geven. Wij streven ernaar elke bestuurder een veilige en optimale rijervaring te bieden en daarmee het gevoel van vrijheid te laten ervaren.

Innovatie als basis
Innovatie zit in ons DNA en is cruciaal om voorop te blijven lopen. De drang naar vooruitgang plaatste ons op onze huidige positie en motiveert alle medewerkers om vandaag en in de toekomst de allerbeste banden te blijven maken.

 

Topprestaties
Op het gebied van veiligheid, wegligging en brandstofverbruik zijn de laatste decennia grote stappen gezet en daarin speelt de band een cruciale rol. De banden vormen het contactvlak tussen de auto en het wegdek en laten systemen als ABS en ESP goed functioneren. Jaarlijks maken de professionals van het R&D Centre van Vredestein honderdduizenden testkilometers en gaan zij net zo lang door totdat het perfecte profiel, de allerbeste rubbercompound en de meest optimale onderhuidse architectuur is gevonden. Het resultaat: topscores in onafhankelijke, Europese bandentests.

 

Vier seizoenen, één band, één winnaar: de Vredestein Quatrac
Vredestein is toonaangevend in 4-seizoenenbanden. De basis is al in 1993 gelegd, toen de eerste generatie Vredestein Quatrac werd geïntroduceerd. Daarna is Vredestein door gegaan met het perfectioneren van de Quatrac. Veel kennis die is opgedaan bij het ontwikkelen van zomer- en winterbanden heeft zijn weg gevonden naar de all season-banden en resulteerde in de perfecte band voor alle jaargetijden. Zelfs in winterbandentests laat de Vredestein Quatrac-familie uitstekende resultaten noteren en tussen soortgenoten behoort hij tot de absolute top.

 

Tweewielerbanden
Het optimaliseren van prestaties en veiligheid komt ook tot uiting in de tweewielerbanden, waar Vredestein als eerste het ECE-R75 keurmerk voor maar liefst drie banden behaalde. Onze ervaring en expertise is ook terug te zien in de raceband Vredestein Fortezza Senso, waar ook professionele wielerteams en heel veel amateurrenners met succes gebruik van maken.

 

Sterk in landbouw en industrie
In de agrarische sector zijn de banden van Vredestein al meerdere keren door onafhankelijke instanties onderscheiden. De Vredestein Traxion+ en Vredestein TraxionXXL definiëren een nieuwe norm in hun segment, net als de Flotation-serie en de speciaal voor groenonderhoud ontwikkelde Greentrax. Daarnaast heeft Vredestein een ongekend breed palet aan industriebanden en neemt daarmee een unieke positie in. De zeer hoge kwaliteit en de goede prestaties van de landbouwbanden van Vredestein worden nog eens extra onderstreept door het feit dat diverse fabrikanten van landbouwmachines standaard voorzien van Vredestein-banden.